OUR NEWS

There are no translations available.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ BOCCE ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΥΜΟΥ
Η  διασύνδεση του Οικοτροφείου "Ειρμός" με το δημοτικό σχολείο αποτελεί έναν από τους στόχους του ευρύτερου προγράμματος  αγωγής κοινότητας. Τον Μάιο του 2013  πραγματοποιήθηκε  ένα μικρό project  δυο σταδίων, που απευθυνόταν  στους μαθητές της ΄Δ και της Έ τάξης.
Οι μαθητές αρχικά  ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό  για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας και αναπηρίας. Κατόπιν, ενημερώθηκαν  από την γυμνάστρια για το άθλημα  bocce, στο οποίο διαγωνίζονται οι αθλητές των special olympics.
Τέλος,  οι δυο τάξεις έπαιξαν και εκπαιιδεύτηκαν έμπρακτα στο παιχνίδι  .  Οι μαθητές φάνηκε να διασκεδάζουν  με την όλη  διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση
και να διαγωνισθούν την επόμενη φορά με την ομάδα των ενοίκων του οικοτροφείου.
Η  διασύνδεση του Οικοτροφείου "Ειρμός" με το δημοτικό σχολείο αποτελεί έναν από τους στόχους του ευρύτερου προγράμματος  αγωγής κοινότητας. Τον Μάιο του 2013  πραγματοποιήθηκε  ένα μικρό project  δυο σταδίων, που απευθυνόταν  στους μαθητές της 'Δ και της Έ τάξης. Οι μαθητές αρχικά  ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό  για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας και αναπηρίας. Κατόπιν, ενημερώθηκαν  από την γυμνάστρια για το άθλημα  bocce, στο οποίο διαγωνίζονται οι αθλητές των special olympics. Τέλος,  οι δυο τάξεις έπαιξαν και εκπαιιδεύτηκαν έμπρακτα στο παιχνίδι.  Οι μαθητές φάνηκε να διασκεδάζουν  με την όλη διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση και να διαγωνισθούν την επόμενη φορά με την ομάδα των ενοίκων του οικοτροφείου.
There are no translations available.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Η συνεργασία του Οικοτροφείου "Ειρμός" με τον Ερυθρό Σταυρό διαρκεί από το 2007 έως σήμερα. Κατά τη συνεργασία αυτή μια ομάδα εθελοντών συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των ενοίκων.
Σε μια εκδήλωση που έγινε στο χώρο
του Οικοτροφείου, η νέα σειρά εθελοντών της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε μια παρουσίαση της εμπειρίας αυτών των εθελοντών.
Ακολούθησε συζήτηση με το προσωπικό του "Ειρμού" για τη σημασία του εθελοντισμού στους χώρους ψυχικής υγείας.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ 
Η συνεργασία του Οικοτροφείου "Ειρμός" με τον Ερυθρό Σταυρό διαρκεί από το 2007 έως σήμερα. Κατά τη συνεργασία αυτή μια ομάδα εθελοντών συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των ενοίκων. Σε μια εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Οικοτροφείου, η νέα σειρά εθελοντών της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε μια παρουσίαση της εμπειρίας αυτών των εθελοντών.  Ακολούθησε συζήτηση με το προσωπικό του "Ειρμού" για τη σημασία του εθελοντισμού στους χώρους ψυχικής υγείας.
There are no translations available.


ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ
Μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δρυμού, το οικοτροφείο ΕΙΡΜΟΣ συμμετείχε στο πασχαλινό παζάρι λαμπάδας που διοργανώθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.
There are no translations available.


eirmos-news-2ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Φ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα τμήμα των Τ.Ε.Φ.Α Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος ειδικής αγωγής, απευθύνθηκε στο οικοτροφείο «Ειρμός» , προκειμένου να ενημερωθεί για τη συμβολή της σωματικής άσκησης σε ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα. Οι φοιτητές αφού συζήτησαν με το προσωπικό της δομής σχετικά με την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ενοίκων, κατόπιν διαγωνίστηκαν στο άθλημα bocce με την ομάδα του οικοτροφείου. Το BOCCE αποτελεί ένα από τα αθλήματα των special Olympic. Η γυμνάστρια του Οικοτροφείου προπονεί τακτικά τους οικότροφους σε αυτό. Σε αυτή τη δράση οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο άθλημα καθώς και να παίξουν με τους ενοίκους, οι οποίοι χάρηκαν επίσης για τη δραστηριότητα.
There are no translations available.


eirmos-nea-1ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ
Το θέατρο σκιών της Άννα Αραβάνη εδώ και αρκετά χρόνια επισκέπτεται το Οικοτροφείο «Ειρμός» και δίνει παράσταση  για τους ενοίκους. Και φέτος, ήταν συνεπής στο ραντεβού, που το περιμένουν άλλωστε και οι ένοικοι.
There are no translations available.


ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το θέατρο αποτελεί μία από τις αγαπημένες εξόδους των ενοίκων. Οι ένοικοι την φετινή χρονιά παρακολούθησαν τρεις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ακόμα, το Κατ’ Οίκον θέατρο του ΚΘΒΕ έδωσε μια παράσταση στο χώρο του Οικοτροφείου «Ειρμός» για να την παρακολουθήσουν και όσα άτομα έχουν δυσκολία μετακίνησης.
There are no translations available.


ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μετά από πρόταση του ΚΑΠΗ Δοξάτου το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» πλαισίωσε τη γιορτή της μητέρας που ήταν αφιερωμένη στις μητέρες της τρίτης ηλικίας. Η προσέλευση των μητέρων ήταν μεγάλη ενώ η υποδοχή απέναντι στην παρουσίαση της ψυχολόγου μας τόσο ένθερμη που ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για περαιτέρω συνεργασία.
There are no translations available.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στα πλαίσια της αγωγής κοινότητας και με αφορμή την κρίση στην οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή του τόπου μας το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» με εισηγήτριες την κ.Τερζάκη Χρύσα και την κ.Μαντζουράνη Στέλλα οργάνωσε μία παρουσίαση με θέμα «Οικογένεια και οικονομική κρίση:μία συστημική προσέγγιση». Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε προτάσεις αλλά και ανταλλαγή απόψεων του κοινού για το καθημερινό αυτό πρόβλημα που τόσο ταλανίζει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια
There are no translations available.


ΑΠΟΚΡΙΑ 2013
Με πολύ χορό και τραγούδι γιορτάστηκε και φέτος η αποκριά στο οικοτροφείο "ΠΗΓΗ" παρέα με συγγενείς και συγχωριανούς, πολλοί από τους οποίους επισκέφθηκαν πρώτη φορά το οικοτροφείο μας δίνοντας ιδιαίτερη χαρά σε ενοίκους και εργαζομένους. Την έναρξη της γιορτής μας σήμανε η ορχήστρα μας «Δίαυλος» οι οποίοι ανταποκριθήκανε αφιλοκερδώς στην πρόσκλησή μας να πλαισιώσουνε την εκδήλωσή μας με παραδοσιακά, μικρασιάτικα και λαϊκά τραγούδια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το ταλέντο τους. Γρήγορα άναψε το κέφι με καλεσμένους, εργαζόμενους και ενοίκους να χορεύουν και να διασκεδάζουν βάζοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας σύμφωνα και με τις επιταγές του αποκριάτικου πνεύματος. Ευχόμαστε παρά τις αντίξοες συνθήκες να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις προσπάθειες με σκοπό την ευχαρίστηση και το χαμόγελο των ενοίκων με την υποστήριξη πάντα των συγχωριανών μας.
There are no translations available.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2012

festival-tainion-1Σε εορταστική ατμόσφαιρα κινήθηκαν και φέτος οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας όπου συμπληρώνονται 35 χρόνια λειτουργίας. Έτσι την 6η Σεπτεμβρίου και με το σύνθημα «Σαν παλιό σινεμά» τα μέλη των δομών ψυχικής υγείας της πόλης μας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου», Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» και ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας») συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης μοιράζοντας προσκλήσεις και καλώντας το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι προετοίμασαν για τη 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Πράγματι το έργο που παρουσιάστηκε αυτή την ημέρα ήταν πολύ αξιόλογο μιας και ήταν γνήσιο προϊόν της προσπάθειας που festival-tainion-2καταβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα περιελάμβανε εκθέσεις χειροτεχνίας κατασκευασμένες από τα μέλη του οικοτροφείου Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου, του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και του ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας» και παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης». Στο τέλος και κινούμενοι στα πλαίσια του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ακολούθησε προβολή ταινίας ολοκληρώνοντας έτσι την εκδήλωση σε πιο καλλιτεχνικό πλαίσιο. Ευχόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα πιο συχνά και να αγκαλιάζονται από περισσότερο κόσμο κάθε φορά.
There are no translations available.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ 2012


eleftheriaΜε τη συμμετοχή των μονάδων ψυχικής υγείας της πόλης μας ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Δράμας όπου φέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την απελευθέρωση της.

Έτσι το απόγευμα της 20ης Ιουνίου στον καταπράσινο φόντο της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ταξιδεύοντας παραμυθένια στον κόσμο των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων μέσα από γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες» υπό τη διοργάνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Μέλη από διάφορες δομές όπως το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης», το ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας», το ΕΕΕΚ Δράμας και το ΤΕΕ Δράμας συνεργάστηκαν με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και με την καθοδήγηση του κ.Παναγιώτη Σαϊνατούδη από την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» παρασκεύασαν γευστικά εναλλακτικά εδέσματα όπως σπιτική μερέντα, αλάτι βοτάνων και κασέρι με λεμόνι. Το «αποτέλεσμα» των συνταγών γρήγορα έγινε αντικείμενο απόλαυσης από κοινό και συμμετέχοντες ενθαρρύνοντας έτσι τη διατροφή με πιο απλά και φυσικά προϊόντα.

Από την εκδήλωση δεν έλειπε το οικοτροφείο μας «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» όπου εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα οικοτρόφων-εργαζομένων, οι οποίοι κατά το πνεύμα της θεματολογίας κατασκευάσαμε και μοιράσαμε σε όλους τους παρευρισκόμενους σκούφους μαγειρικής, που έγιναν περιζήτητοι και γρήγορα αποτέλεσαν το σύμβολο όλης της εκδήλωσης.
Η εορταστική ατμόσφαιρα έκλεισε με την εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Δράμας που πλαισίωσε τη βραδιά με σύνολα έντεχνης, ελληνικής, ξένης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και άφησε το κοινό με τις πιο καλές και ευχάριστες εντυπώσεις ως συνήθως.
Η Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΔΕΥΨΥ) προκηρύσσει μια θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για το Οικοτροφείο «ΕΙΡΜΟΣ» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα προσόντα: πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (ΠΕ) ή Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΠΕ, ΤΕ) και γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιθυμητή η εξειδίκευση-εμπειρία στη διοίκηση μονάδων υγείας.
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών: 25/08/2010. Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση: ΔΕΥΨΥ, Τ.Θ. 7, Τ.Κ. 57018, Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες γιορτινές και οικογενειακές που γεμίζουν χαρα και αγνά συναισθήματα μικρούς και μεγάλους.
Το οικοτροφείο ''ΠΗΓΗ'' για έκτη συνεχή φορά θα συμμετάσχει στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ''Ονειρούπολης'' την οποία διοργανώνει ο Δήμος Δράμας. Θα είμαστε εκεί από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου για να σας ενημερώσουμε σε θέματα Ψυχικής Υγείας και αποσυλοποίησης των χρόνια ψυχικά πασχόντων.
20091208pazariΤο οικοτροφείο ΕΙΡΜΟΣ μέσα σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση διοργανώνει στις 20/12/2009 Παζάρι φιλανθρωπικό για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά ενός λυόμενου χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής Απασχόλησης των ενοίκων. Στο παζάρι θα συμμετέχουν καταστήματα με είδη δώρων και κοσμημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν δραστηριότητες για τα παιδιά, πολλές εκπλήξεις και λαχταριστά εδέσματα.
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Έναρξη: 10:30
Δραστηριότητες: Θεατρικό παιχνίδι: 10:30-11:30
Παιδικό θέατρο σκιών: 11:30-12:30

Χώρος Εκδήλωσης: Δημοτικό Σχολείο Δρυμού Δ.Δ.Δήμου Μυγδονίας

Page 2 of 3

Banner
Banner
Banner
Banner
You are here OUR NEWS