ΝΕΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

eirmos-news-2ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Φ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα τμήμα των Τ.Ε.Φ.Α Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος ειδικής αγωγής, απευθύνθηκε στο οικοτροφείο «Ειρμός» , προκειμένου να ενημερωθεί για τη συμβολή της σωματικής άσκησης σε ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα. Οι φοιτητές αφού συζήτησαν με το προσωπικό της δομής σχετικά με την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ενοίκων, κατόπιν διαγωνίστηκαν στο άθλημα bocce με την ομάδα του οικοτροφείου. Το BOCCE αποτελεί ένα από τα αθλήματα των special Olympic. Η γυμνάστρια του Οικοτροφείου προπονεί τακτικά τους οικότροφους σε αυτό. Σε αυτή τη δράση οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο άθλημα καθώς και να παίξουν με τους ενοίκους, οι οποίοι χάρηκαν επίσης για τη δραστηριότητα.
E-mail Εκτύπωση PDF

eirmos-nea-1ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ
Το θέατρο σκιών της Άννα Αραβάνη εδώ και αρκετά χρόνια επισκέπτεται το Οικοτροφείο «Ειρμός» και δίνει παράσταση  για τους ενοίκους. Και φέτος, ήταν συνεπής στο ραντεβού, που το περιμένουν άλλωστε και οι ένοικοι.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το θέατρο αποτελεί μία από τις αγαπημένες εξόδους των ενοίκων. Οι ένοικοι την φετινή χρονιά παρακολούθησαν τρεις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ακόμα, το Κατ’ Οίκον θέατρο του ΚΘΒΕ έδωσε μια παράσταση στο χώρο του Οικοτροφείου «Ειρμός» για να την παρακολουθήσουν και όσα άτομα έχουν δυσκολία μετακίνησης.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μετά από πρόταση του ΚΑΠΗ Δοξάτου το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» πλαισίωσε τη γιορτή της μητέρας που ήταν αφιερωμένη στις μητέρες της τρίτης ηλικίας. Η προσέλευση των μητέρων ήταν μεγάλη ενώ η υποδοχή απέναντι στην παρουσίαση της ψυχολόγου μας τόσο ένθερμη που ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για περαιτέρω συνεργασία.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στα πλαίσια της αγωγής κοινότητας και με αφορμή την κρίση στην οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή του τόπου μας το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» με εισηγήτριες την κ.Τερζάκη Χρύσα και την κ.Μαντζουράνη Στέλλα οργάνωσε μία παρουσίαση με θέμα «Οικογένεια και οικονομική κρίση:μία συστημική προσέγγιση». Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε προτάσεις αλλά και ανταλλαγή απόψεων του κοινού για το καθημερινό αυτό πρόβλημα που τόσο ταλανίζει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια
E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΠΟΚΡΙΑ 2013
Με πολύ χορό και τραγούδι γιορτάστηκε και φέτος η αποκριά στο οικοτροφείο "ΠΗΓΗ" παρέα με συγγενείς και συγχωριανούς, πολλοί από τους οποίους επισκέφθηκαν πρώτη φορά το οικοτροφείο μας δίνοντας ιδιαίτερη χαρά σε ενοίκους και εργαζομένους. Την έναρξη της γιορτής μας σήμανε η ορχήστρα μας «Δίαυλος» οι οποίοι ανταποκριθήκανε αφιλοκερδώς στην πρόσκλησή μας να πλαισιώσουνε την εκδήλωσή μας με παραδοσιακά, μικρασιάτικα και λαϊκά τραγούδια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το ταλέντο τους. Γρήγορα άναψε το κέφι με καλεσμένους, εργαζόμενους και ενοίκους να χορεύουν και να διασκεδάζουν βάζοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας σύμφωνα και με τις επιταγές του αποκριάτικου πνεύματος. Ευχόμαστε παρά τις αντίξοες συνθήκες να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις προσπάθειες με σκοπό την ευχαρίστηση και το χαμόγελο των ενοίκων με την υποστήριξη πάντα των συγχωριανών μας.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2012

festival-tainion-1Σε εορταστική ατμόσφαιρα κινήθηκαν και φέτος οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας όπου συμπληρώνονται 35 χρόνια λειτουργίας. Έτσι την 6η Σεπτεμβρίου και με το σύνθημα «Σαν παλιό σινεμά» τα μέλη των δομών ψυχικής υγείας της πόλης μας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου», Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» και ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας») συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης μοιράζοντας προσκλήσεις και καλώντας το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι προετοίμασαν για τη 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Πράγματι το έργο που παρουσιάστηκε αυτή την ημέρα ήταν πολύ αξιόλογο μιας και ήταν γνήσιο προϊόν της προσπάθειας που festival-tainion-2καταβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα περιελάμβανε εκθέσεις χειροτεχνίας κατασκευασμένες από τα μέλη του οικοτροφείου Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου, του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και του ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας» και παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης». Στο τέλος και κινούμενοι στα πλαίσια του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ακολούθησε προβολή ταινίας ολοκληρώνοντας έτσι την εκδήλωση σε πιο καλλιτεχνικό πλαίσιο. Ευχόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα πιο συχνά και να αγκαλιάζονται από περισσότερο κόσμο κάθε φορά.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ 2012


eleftheriaΜε τη συμμετοχή των μονάδων ψυχικής υγείας της πόλης μας ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Δράμας όπου φέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την απελευθέρωση της.

Έτσι το απόγευμα της 20ης Ιουνίου στον καταπράσινο φόντο της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ταξιδεύοντας παραμυθένια στον κόσμο των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων μέσα από γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες» υπό τη διοργάνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Μέλη από διάφορες δομές όπως το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης», το ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας», το ΕΕΕΚ Δράμας και το ΤΕΕ Δράμας συνεργάστηκαν με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και με την καθοδήγηση του κ.Παναγιώτη Σαϊνατούδη από την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» παρασκεύασαν γευστικά εναλλακτικά εδέσματα όπως σπιτική μερέντα, αλάτι βοτάνων και κασέρι με λεμόνι. Το «αποτέλεσμα» των συνταγών γρήγορα έγινε αντικείμενο απόλαυσης από κοινό και συμμετέχοντες ενθαρρύνοντας έτσι τη διατροφή με πιο απλά και φυσικά προϊόντα.

Από την εκδήλωση δεν έλειπε το οικοτροφείο μας «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» όπου εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα οικοτρόφων-εργαζομένων, οι οποίοι κατά το πνεύμα της θεματολογίας κατασκευάσαμε και μοιράσαμε σε όλους τους παρευρισκόμενους σκούφους μαγειρικής, που έγιναν περιζήτητοι και γρήγορα αποτέλεσαν το σύμβολο όλης της εκδήλωσης.
Η εορταστική ατμόσφαιρα έκλεισε με την εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Δράμας που πλαισίωσε τη βραδιά με σύνολα έντεχνης, ελληνικής, ξένης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και άφησε το κοινό με τις πιο καλές και ευχάριστες εντυπώσεις ως συνήθως.
Η Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΔΕΥΨΥ) προκηρύσσει μια θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για το Οικοτροφείο «ΕΙΡΜΟΣ» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα προσόντα: πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (ΠΕ) ή Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΠΕ, ΤΕ) και γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιθυμητή η εξειδίκευση-εμπειρία στη διοίκηση μονάδων υγείας.
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών: 25/08/2010. Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση: ΔΕΥΨΥ, Τ.Θ. 7, Τ.Κ. 57018, Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες γιορτινές και οικογενειακές που γεμίζουν χαρα και αγνά συναισθήματα μικρούς και μεγάλους.
Το οικοτροφείο ''ΠΗΓΗ'' για έκτη συνεχή φορά θα συμμετάσχει στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ''Ονειρούπολης'' την οποία διοργανώνει ο Δήμος Δράμας. Θα είμαστε εκεί από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου για να σας ενημερώσουμε σε θέματα Ψυχικής Υγείας και αποσυλοποίησης των χρόνια ψυχικά πασχόντων.
20091208pazariΤο οικοτροφείο ΕΙΡΜΟΣ μέσα σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση διοργανώνει στις 20/12/2009 Παζάρι φιλανθρωπικό για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά ενός λυόμενου χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής Απασχόλησης των ενοίκων. Στο παζάρι θα συμμετέχουν καταστήματα με είδη δώρων και κοσμημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν δραστηριότητες για τα παιδιά, πολλές εκπλήξεις και λαχταριστά εδέσματα.
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Έναρξη: 10:30
Δραστηριότητες: Θεατρικό παιχνίδι: 10:30-11:30
Παιδικό θέατρο σκιών: 11:30-12:30

Χώρος Εκδήλωσης: Δημοτικό Σχολείο Δρυμού Δ.Δ.Δήμου Μυγδονίας

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
You are here ΝΕΑ