ΝΕΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρωτομαγιά 2018

Τα οικοτροφεία "Ειρμός" και "Εποχή" αλλά και το Κέντρο Ημέρας "Πορεία" γιορτάσαμε μαζί και όμορφα την κορύφωση της Άνοιξης στον εξωτερικό χώρο του Οικοτροφείου "Ειρμός", συνοδεία φαγητού, χορού και μουσικής.

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το προσωπικό της ΔΕΥΨΥ

Την Τετάρτη 18/4/2018 και στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των εργαζομένων των μονάδων μας, οργανώθηκε στην έδρα του φορέα μας από τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού σεμινάριο με θέμα "Επικοινωνώ και Συνεργάζομαι".

E-mail Εκτύπωση PDF

Τρεις δομές της ΔΕΥΨΥ γιορτάζουν μαζί τις Απόκριες

Τρεις Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε Μία. Γιατί Μαζί είναι πάντα καλύτερα και ομορφότερα. Στο Οικοτροφείο "Ειρμός", υποδεχθήκαμε σήμερα το Οικοτροφείο "Εποχή" και το Κέντρο Ημέρας "Πορεία" σε μια ζεστή αποκριάτικη - "Διονυσιακή" γιορτή. Εδώ είμαστε ακόμα και θα τσικνίσουμε και σήμερα!

E-mail Εκτύπωση PDF

Αλλαγή διεύθυνσης Κέντρου Ημέρας "Πορεία"

To Kέντρο Ημέρας "Πορεία" άλλαξε διεύθυνση και μεταφέρθηκε επί της οδού Βάρναλη 1, απέναντι από το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας παραμένουν τα ίδια.

E-mail Εκτύπωση PDF

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

Το Κέντρο Ημέρας «Πορεία» μπήκε δυναμικά και δημιουργικά στην εορταστική περίοδο! Πλέξαμε, ράψαμε, ζυμώσαμε και τελειοποιήσαμε τα στολίδια μας, εκδώσαμε βιβλιαράκι με τις αγαπημένες μας συνταγές και ενημερώσαμε τους επισκέπτες της Παραμυθούπολης για το έργο και τις δράσεις μας.

E-mail Εκτύπωση PDF

Ημερίδα: «Συζητώντας για την ψύχωση»

Το Κέντρο Ημέρας «Πορεία» πραγματοποίησε στις 9 Ιουνίου 2016 ημερίδα με τίτλο: «Συζητώντας για την ψύχωση». Η ημερίδα απευθυνόταν σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Νομού Πέλλας. Ευχαριστούμε τον ψυχίατρο κύριο Αγγελάκη Αθανάσιο για την πολύτιμη συνδρομή του.

E-mail Εκτύπωση PDF

Πασχαλινή συνάντηση των δομών της ΔΕΥΨΥ «Εποχή»,«Πορεία» και «Ειρμός»

Στο Οικοτροφείο «Εποχή» ολοκληρώθηκαν οι πασχαλινές εκδηλώσεις των δομών: Οικοτροφείο «Εποχή», Κέντρο Ημέρας «Πορεία» και Οικοτροφείο «Ειρμός». Βάλαμε τις τελευταίες πινελιές στις κατασκευές μας, ψήσαμε τα κεράσματά μας, εξοπλιστήκαμε με την καλύτερή μας διάθεση και υποδεχτήκαμε τις φετινές γιορτές με χορό, παιχνίδι, και αγαπημένους φίλους! Καλή Ανάσταση!

E-mail Εκτύπωση PDF

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ημέρας «Πορεία»

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ημέρας «Πορεία» με πολύ χορό, τραγούδι, μουσική και φυσικά, τη θεατρική παράσταση των μελών μας! Συγχαρητήρια σε όλους! Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τη διαδικτυακή ομάδα ΜΑΜΑΔΕΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για τα δώρα που προσέφερε στους συντελεστές! Καλές γιορτές!

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στις 7 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Οικοτροφείου «Εποχή»και του Κέντρου Ημέρας «Πορεία» για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Την ομιλία για το χτες, το σήμερα και το αύριο της ψυχικής υγείας ακολούθησαν καλλιτεχνικά δρώμενα από μαθητές του 3ου Γελ Γιαννιτσών. Την εκδήλωση έκλεισαν μελωδικά οι μουσικοί Γιώργος Πουλίδης, Βάσω Βελιγράδη και Βαλάντης Μελισαρόπουλος. Το κοινό, για ακόμα μια φορά, αγκάλιασε το έργο και τις προσπάθειές μας. Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΨυχικήςΥγείας

Το Οικοτροφείο «ΕΠΟΧΗ» και το Κέντρο Ημέρας «ΠΟΡΕΙΑ» σας προσκαλούν στην Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 19.00.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • Ομιλία με τίτλο “Ψυχική Υγεία : Χθες, Σήμερα, Αύριο”
  • Καλλιτεχνικά Δρώμενα από την θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και τους μουσικούς Γιώργο Πουλίδη, Βάσω Βελιγράδη και Βαλάντη Μελισαρόπουλο.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

E-mail Εκτύπωση PDF
Ενημερωτική Ομιλία του Κέντρου Ημέρας «Πορεία»

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία του Κέντρου Ημέρας «Πορεία» στα Καλύβια Σκύδρας με θέμα το Άγχος και την Κατάθλιψη. Ευχαριστούμε το Σύλλογο «Αμύντα» για τη διοργάνωση και την πρόσκληση και τους κατοίκους για τη συμμετοχή.
E-mail Εκτύπωση PDF
Προκήρυξη θέσης ψυχολόγου
Το Αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία "Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου" με MIS πράξης 448187, που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) προκηρύσσει μία (1) θέση Ψυχολόγου για τις ανάγκες της εταιρίας στα Γιαννιτσά και στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άριστη γνώση υπολογιστών, δίπλωμα οδήγησης. Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε μονάδες ψυχικής υγείας. Αποστολή βιογραφικών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στη διεύθυνση "ΔΕΥΨΥ, Τ.Θ. 48, ΤΚ 58100,  Γιαννιτσά". Πληροφορίες στο 2394033010. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών έως και τις 18/7/14.
E-mail Εκτύπωση PDF

 ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΙΡΜΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

Κατά την χριστουγεννιάτικη γιορτή που έλαβε χώρα στον "Ειρμό", οι ένοικοι και το προσωπικό του οικοτροφείου είχαν την χαρά να υποδεχτούν τους συγγενείς των ενοίκων και καλεσμένους από την τοπική και ευρύτερη κοινότητα.  Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Δήμου Ωραιοκάστρου που τραγούδησε όμορφους χριστουγεννιάτικους ύμνους καθώς και μια ομάδα  εθελοντών μουσικών (Γιώργος Φωκάς, Χρήστος Γκαϊλας και Σοφιάννα Φρονιμοπούλου), που ερμήνευσαν  αγαπημένα τραγούδια. Τέλος, κατά την περίοδο των γιορτών το Οικοτροφείο υποδέχτηκε τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, που είπαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στους ενοίκους.

E-mail Εκτύπωση PDF
 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΠΗΓΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Κυργίων σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοέμβρη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή δύο video μικρής διάρκειας και ακολούθησε μία συζήτηση με τη συμμετοχή και το σχολιασμό των παιδιών σχετικά με το video. Συνεχίσαμε και τελειώσαμε με τους μικρούς μαθητές να μας χαρίζουν τις δικές τους ζωγραφιές αποτυπώνοντας τα μηνύματα και τα συναισθήματα τους.

E-mail Εκτύπωση PDF
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα.
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
E-mail Εκτύπωση PDF
«ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του νομού μας έκαναν την έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.
Με το σύνθημα «Έλα να ακούσεις μια πενιά» η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης»), η Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. (Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου»)
και η ΔΕΚΠΟΤΑ με το ΚΔΑΠ–ΜΕΑ «Το Χαμόγελό μας» συνδιοργάνωσαν μία ανοιχτή εορταστική εκδήλωση καλώντας όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Δράμας κ.Χαρακίδη και συνεχίστηκε από ένα μουσικό δρώμενο που προετοίμασαν τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» σε ρυθμούς ρεμπέτικους.
Τη συνέχεια ανέλαβε το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» απογειώνοντας το κέφι για όλους τους παρευρισκόμενους και πλαισιώνοντας την εκδήλωση για το υπόλοιπο της βραδιάς. Ευχόμαστε την ίδια επιτυχία να έχει και το υπόλοιπο του φεστιβάλ.
ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του νομού μας έκαναν την έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Με το σύνθημα «Έλα να ακούσεις μια πενιά» η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης»), η Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. (Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου») και η ΔΕΚΠΟΤΑ με το ΚΔΑΠ–ΜΕΑ «Το Χαμόγελό μας» συνδιοργάνωσαν μία ανοιχτή εορταστική εκδήλωση καλώντας όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Δράμας κ.Χαρακίδη και συνεχίστηκε από ένα μουσικό δρώμενο που προετοίμασαν τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» σε ρυθμούς ρεμπέτικους. Τη συνέχεια ανέλαβε το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» απογειώνοντας το κέφι για όλους τους παρευρισκόμενους και πλαισιώνοντας την εκδήλωση για το υπόλοιπο της βραδιάς. Ευχόμαστε την ίδια επιτυχία να έχει και το υπόλοιπο του φεστιβάλ.
E-mail Εκτύπωση PDF
Στη ΔΕΘ 2013 η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρείες Σύνθεση και Αλθαία προσέγγισε τους περαστικούς με έναν ζωντανό και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά διακοσμούσαν μπαλόνια και μικροκατασκευές από ζυμάρι. Οι ενήλικες διάλεγαν τυχαία "μια ιδέα για το δρόμο" την οποία μπορούσαν να συζητήσουν με το προσωπικό. Παράλληλα, διανέμονταν το έντυπο ενημερωτικό υλικό των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης
Προσεχώς θα παρουσιάσουμε και το συλλογικό έργο ζωγραφικής με μηνύματα από τους περαστικούς για ό,τι μας ενώνει από ψυχής.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013
Η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρίες ΣΥΝΘΕΣΗ και ΑΛΘΑΙΑ συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 7  έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Ο στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και η μείωση των στερεοτύπων γύρω από την ψυχική νόσο. Κατα τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει άμεσα με το προσωπικό καθώς και να λάβει έντυπο υλικό. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε εργαστήρια παραμυθιού και διακόσμησης κατασκευών από ζυμάρι και μπαλονιών. Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συν-δημιουργία του πανό των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, όπου οι περαστικοί πρόσθεσαν την πινελιά τους και άφησαν το μήνυμά τους για "ό,τι μας ενώνει από ψυχής".
Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε στις επόμενες δράσεις μας.
E-mail Εκτύπωση PDF
eirmos-news-4ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AIESEC
Σημαντική ήταν η συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Aiesec, που προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο πρακτική εµπειρία µάθησης και εργασίας σε δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης στο εξωτερικό. Τη διετία 2012-2013 το Οικοτροφείο «Ειρμός» υποδέχτηκε συνολικά 4 φοιτήτριες από την Κίνα, που εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Οικοτροφείου, συμμετέχοντας σε ομάδες απασχόλησης. Οι φοιτήτριες μίλησαν στους οικότροφους για την χώρα τους και για τις παραδόσεις τους. Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές.
E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μετά από πρόσκληση του οικοτροφείου "Ειρμός", το τμήμα Τροχαίας της Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου διεξήγαγε ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους ενοίκους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε οπτικοακουστικά μέσα, που εντυπωσίασαν τους ενοίκους και τους τράβηξαν την προσοχή. Το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας ανέφερε ότι δεν είχε ξαναπαρουσιάσει το πρόγραμμα σε ανάλογο χώρο και ότι ή επίσκεψη αποτέλεσε σημαντική εμπειρία και για τους ίδιους.
E-mail Εκτύπωση PDF

eirmos-news-3ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΔΡΥΜΟΥ
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Δρυμού επισκέφτηκε το Οικοτροφείο «Ειρμός» όπως κάθε χρόνο την περίοδο των χριστουγέννων για τραγουδήσει και για να ευχηθεί. Ευχάριστη και συγκινητική έκπληξη ήταν για όλους τους παρευρισκόμενους το βάλς που χόρεψαν τα μέλη της χορωδίας με τους ενοίκους της δομής.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
You are here ΝΕΑ